screening

We verzamelen inlichtingen en gedetailleerde informatie in opdracht van bedrijven, advocaten en privépersonen. We beschikken over de nodige expertise in (background)research, internetonderzoek, data-analyse en klantbelevingsonderzoeken. Vaak voorkomende onderzoeksopdrachten:

Voorbeeld:
  • U wenst een antecedentenonderzoek van enkele talentvolle kandidaten, die solliciteren voor een veiligheidsfunctie in uw onderneming.

Open source intelligence (OSINT) staat voor het verzamelen van informatie uit alle openbaar beschikbare bronnen, zoals het internet. Het is een transparante techniek om online sporen, die op het eerste zicht verborgen zijn, boven te halen. We gebruiken legitieme tools om personen te screenen, bewijsmateriaal te zoeken en fraude vast te stellen.

Voorbeelden van toepassingen:

   • We doen research in functie van uw rechtszaak, “à charge” of “à décharge”, door middel van een diepgaand internetonderzoek (OSINT).
   • We vinden uw debiteur via social media-onderzoek (SOCMINT).

   

Data-analyse is een digitale techniek die de detectie van fraude versnelt en verbetert. Op basis van uw concrete onderzoeksvraag, maken we patronen inzichtelijk en sporen we eventuele afwijkingen op. Onze visualisatietool zorgt voor een schematische voorstelling van trends, uitschieters en patronen in data.

Voorbeeld:
  • Wij schrijven een professioneel, legaal verslag over de achtergrond, handel en wandel van een relevante betrokkene uit uw privéleven (zoals een screening van een potentiële huurder, een voorhuwelijksonderzoek,…).
Voorbeeld:
  • U verneemt een klacht over uw bedrijf. We kunnen langsgaan als “mystery guest” en onopvallende observaties verrichten. Op die manier krijgt u een objectief zicht op de kwaliteit van uw dienstverlening.
Voorbeeld:
  • U overweegt om een vennootschap op te richten met een zakenpartner. U wenst u beter te informeren over uw toekomstige zakenpartner, die beweert erg vermogend en ambitieus te zijn.