Spring naar de inhoud
Coaching

Herkennen van misleiding en interviewtechnieken.

Dagelijks komen we met heel wat mensen in contact. In de overgrote meerderheid van de gevallen heeft onze gesprekspartner de beste intenties en geeft hij ons de ware toedracht van de feiten weer. Het kan echter voorvallen dat iemand sociaal wenselijk antwoordt of een verborgen agenda heeft. Soms worden we geconfronteerd met leugens en uitzonderlijk is er echt sprake van misleiding.

Hoe beter de intenties van anderen begrijpen?

Wil je graag weten op welke manier je jouw gesprekspartner beter kan beluisteren, begrijpen en proberen te “lezen”? En wil je ervaren hoe je kan “connecteren” op een authentieke wijze?

Hoe de ware toedracht van een gebeurtenis te weten komen?

Hoe kan je waarachtige info verzamelen en zo interviewen dat jouw gesprekspartner op een spontane wijze de gebeurtenissen en feiten weergeeft? En hoe kan je oefenen in de kunst van het luisteren en vragen stellen?

Hoe omgaan met sociaal wenselijke antwoorden of een dubbele agenda?

Hoe kan je op een emotioneel intelligente manier omgaan met een gebrek aan authenticiteit of een vermoeden van oplichting? Welke rol speelt jouw eigen mindset en wat is de rol van intuïtie? En hoe kan je je eigen waarnemingsfouten proberen te “doorzien”?

Hoe vroegtijdig een patroon van misleiding of manipulatie leren herkennen?

Wil je graag meer weten over het vroegtijdig herkennen van misleiding en doelgericht interviewen? Wil je weten welke verbale en non-verbale knipperlichten mogelijks kunnen wijzen op leugens of misleiding tijdens een interview, gesprek of getuigenis? En welke interviewtechnieken kunnen mogelijks de onderste steen bovenhalen bij een vermoeden van fraude?

Interactieve workshop

Zijn er zelf nog thema’s waar je aan denkt of heb je specifieke leervragen? In het najaar geven we een workshop over deze thema’s. Stuur gerust een bericht op onze contactpagina, voor meer info over het opleidingscentrum dat deze workshop aanbiedt. Bel ons bij vragen of aanbevelingen.