Spring naar de inhoud
Onderzoeksbureau

Informatieve blog over een privaat recherchebureau.

Geheimhoudingsplicht en discretie.

We hebben een vertrouwelijke relatie met onze opdrachtgevers. Cliënten vertrouwen ons gevoelige informatie toe, die steeds gebonden is aan het beroepsgeheim. Het is niet evident om openlijk te vertellen met welke fraudezaken we precies bezig zijn. Ook op sociale media blijven we liever discreet. We zullen zelden of nooit anderen “taggen”, omdat we het vertrouwen niet willen schenden. Er zijn ook geen uitgebreide klantenrecensies van tevreden cliënten of samenwerkingspartners te vinden op onze website, omwille van dezelfde reden. Toch zien we het als een voorrecht om jullie te mogen informeren over onze werkzaamheden en over actuele fraudethema’s.

Zoeken naar de ware toedracht van de zaak.

We krijgen geregeld de vraag waarom we, naast screenings en fraudezaken, ook private problemen onderzoeken. “Privéproblemen zijn toch een privézaak dus waarom daarvoor een onderzoeksbureau inschakelen”? Deze uitspraak heeft soms te maken met de perceptie dat privé detectives zich enkel bezighouden met onderzoeken naar ontrouw, iets wat niet strookt met de werkelijkheid. Bij ethisch correcte onderzoeksvragen starten we een missie op, omdat het onze overtuiging is dat mensen, die benadeeld, belogen of opgelicht worden, recht hebben op de feiten en op de ware toedracht van de zaak.

Waarschijnlijk vraag je je af waarom iemand ooit een beroep zou doen op een privaat onderzoeksbureau. Er zijn een aantal redenen waarom wel. Wanneer je bijvoorbeeld vroegtijdig en beter geïnformeerd bent bij een juridisch probleem, hebt je veel meer kans op een gunstige afloop van jouw zaak. We zullen nooit beweren dat we de waarheid in pacht hebben. We schetsen steeds een correcte weergave van de feiten, ondersteund met legitiem beeldmateriaal. Onderzoeksvragen omwille van een ongepaste en verregaande nieuwsgierigheid, vinden geen gehoor bij EQ-Investigations. Door middel van onderzoek en advies, willen we graag kwaliteit bieden, zonder onze onafhankelijkheid en objectiviteit uit het oog te verliezen.

Een blog, graag met respect voor jouw privacy.

In deze informatieve blog vind je artikels over fraudegevoelige thema’s, met tips & tricks. Ook de type onderzoeken waar we mee bezig zijn, zullen aan bod komen, zonder het vermelden van enige persoonsgegevens. Wil je zelf meer weten over het reilen en zeilen van een Belgisch privaat recherchebureau? Heb je een voorstel rond een blogthema dat je nauw aan het hart ligt? Bekijk dan onze FAQ-pagina https://www.eq-investigations.be/knowledge-base/ of stuur ons een bericht via het contactformulier https://www.eq-investigations.be/contact/ .